Hoe gebruik ik de Ketonix

De ketonix kan gebruikt worden om de aceton waarde in je adem te meten. Dit is een directe indicatie van vet metabolisatie en je ketose waarden. Binnen enkele minuten kunnen wisselingen in ketose waarden worden waargenomen door middel van aceton en hoe hoger de waarden aceton in de adem, hoe meer bloed ketonen geproduceerd worden.

Een paar belangrijke dingen op een rijtje:

  • De Bluetooth Ketonix is een smart device en heeft een bijbehorende app met automatische calibratie. Je hoeft de Bluetooth dus niet in te stellen. Houdt het apparaat dicht bij je telefoon en selecteer het in de app.
  • De Bluetooth Ketonix heeft één LED die aangeeft dat hij aan het intializeren of verbinden is (knipperlicht) of dat hij gereed is (constant licht).
  • De app kan zowel in Mac, Windows, iOS en Android gebruikt worden. Onderstaand vind je video’s voor gebruik op zowel de iPhone als de Samsung Galaxy.

Iphone

Samsung Galaxy

In onderstaand filmpje vind je ook stap-voor-stap uitleg over hoe je de Ketonix gebruikt van het moment dat je het uitpakt!

Ketonix stap-voor-stap

Er kan enige variatie zijn in de test resultaten afhankelijk van de blaastechniek. De hoogste concentratie aceton bevindt zich namelijk onderin de longen. Je wilt dus dezelfde ‘portie’ uit de longen krijgen bij ieder resultaat. De diepere portie in de longen geeft dus een hoger resultaat. Het Ketonix team adviseert de volgende methode voor de meest betrouwbare resultaten:

  1. Adem voor ongeveer een minuut normaal door je neus
  2. Nadat je hebt uitgeademd en voor het inademen, breng het mondstuk naar je mond en adem uit tot je niet langer kunt.
  3. Voordat je weer inademt haal je het mondstuk weer weg, zodat je niet inademt vanuit het apparaat.

Er zijn dus twee dingen om op te letten. Haal geen teug adem voor het uitademen en zorg dat je volledig uitademt! Je moet hier wat gevoel voor krijgen en beginners wordt aangeraden om in de beginfase drie keer te testen en de hoogste waarde te nemen voor het meest consistente resultaat. Je kunt er in het begin voor kiezen om een nulmeting te doen, zodat je verschillen kan waarnemen bij veranderingen in je levensstijl. Zo kun je een dag lang ieder uur je waarden meten, van ’s ochtends tot ’s avonds. Wanneer er dan na een bepaalde periode veranderingen plaatsvinden in dieet, activiteit, stress of vasten zou dit gereflecteerd moeten worden ten opzichte van je nulmeting. Omdat we allemaal anders zijn kun je dit alleen bij jezelf testen en kun je de waarden niet goed vergelijken met anderen. Onderstaand is een indicatie voor de waarden ter referentie.

Ben jij al overtuigd? Je koopt de Ketonix hier!

 

 


Laat een bericht achter

Let op, berichten moeten worden goedgekeurd voordat ze geplaatst worden

Sale

Niet Beschikbaar

Uitverkocht